A tavalyi sikerek után idén újra játszani hívunk a Balaton-felvidék két legkedvesebb településére: Vöröstóra és Barnagra. A matchbox pályákba extra íveket tettünk, a feladványokon csavartunk még kettőt és teljesen új játékok szerelmesei is lettünk tavaly óta. Már csak arra várunk, hogy mindezt nektek is megmutassuk.

A Vöröstói Játékfesztivál helyszínei már önmagukban varázslatosak ezt pedig még lehet fokozni programtartóink mesés előadásaikkal!

Joós Tamás énekmondó Violin király és Hanga királykisasszony történetét zenével színesítve hozza el az Édenkert Portára szombaton 11:30-tól.

Szintén szombaton 16:30-tól Kolontári Attila pajtájában a Kisvakond bukkan majd fel, aki a pajtába hozza egy kalandos körutazással Európa fővárosait.

Hétfőn pedig a tavalyi siker után Danny Bain újra látogat el a Játékfesztiválra és változtatja Lilu pajtáját interaktív zenés koncert helyszínévé.

A tavaly már jól megismert társas mestercsapat újra érkezik a Játékfesztiválra, hogy az alapos agytorna biztosan ne maradjon ki egyik nap se!

Tudorjáték: táblajátékok, amikkel még biztos nem találkoztál! Kipróbálnád a vikingek vagy afrikai törzsek kedvenc játékait? Szabó Hunor Magtárában szombaton és vasárnap is megteheted 10:00 és 18:00 között.

Gémklub: Társasjátékok minden mennyiségben vasárnap Szeszi Pajtájában 10:00-tól egészen 19:00-ig!

Árnyas fák alól, a helyiek pajtáiból hallgatva a színház is egészen új élményt nyújt – ez pedig többször is megtapasztalhatjátok a Vöröstói Játékfesztiválon!

Május 27-én 17:30-kor Szinetár Dóra és a helyszínen már duplázónak számító Balsai Móni nyitják a Játékfeszt színházi évadát Falusi kislányok Pesten című előadásukkal Yvett és Andor Pajtájában. Utána érdemes maradni, Balsai Móni ugyanis irodalmi gyorskvízt vezényel majd a bemutató után.

28-án szintén Yvett és Andor pajtájában mutatja be Szabó Győző és Rezes Judit saját párkapcsolatukból vett történetek alapján Loveshake – Az élet összeráz című előadásukat

A színházból pedig a legkisebbek sem maradnak ki: május 29-én a FreeSZFE tagjai tartanak szituációs imprót kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Azt nem nehéz kitalálni, hogy a matchbox verseny kiket hozott leginkább lázba tavaly!

Idén újra megmérettethetitek magatokat: legyetek a Játékfeszt vasárnapi napján a Kálvária-dombon 13:00-19:00 között és nevezzetek az év legkülönlegesebb autóversenyére!

Reméljük már készítitek a kisautókat!

Mozgasd át magad a Balaton-felvidék lankáin a pünkösdi hosszú hétvégén!

Bence kertjében több játékban is megméretheted magad: szállj be gyakorolni, vagy csapattal játszani egy petanque körre, vagy kíséreld meg kicselezni a legendás csodakapust, Gusztávot!