Vöröstón, a balatonfelvidéki nyugodt kis faluban, a Bruderhaus szálláson szeretettel várjuk vendégeinket. Vöröstó, a Veszprémtől 20 km-ra, a Balatontól 14 km-re fekvő műemlékfalu régi házaival, egységes faluképével, pajtasorával, impozáns kálváriájával idegenforgalmi látványosság. Környezete gyönyörű, kiválóan alkalmas aktív pihenésre.

Ajánljuk a szállást nyugalomra, természetközelségre vágyóknak, akik nem szeretik maguk körül a nyüzsgést. Szálláshelyünk kiválóan alkalmas kikapcsolódásra és aktív pihenésre, ugyanakkor a Balaton és több város gazdag programjaikkal könnyen elérhetőek.

Nem javasoljuk azoknak, akiknek a nyaralásában fontos a társasági élet, szeretik az éjszakai programokat, s ragaszkodnak a szállás gazdag vendéglátóipari és szórakoztató infrastruktúrájához.

Érdemes felfigyelni a falu szerkezetére. A lakóházak úgy épültek, hogy az egyik elől az utcaszinten, a másik meg mögötte. Ez a „Bruderhaus” építési mód (magyarul testvérházra lehetne fordítani). Szállásunk innen kapta nevét. A bejáratok ellentétes oldalakra néznek, így minden tulajdonosnak saját udvara van. Azon helyezkednek el a gyakran boltíves, szép kivitelű istállók, s az ólak. Az udvarok végében teljes szélességet elfoglaló impozáns, összefüggő pajtasor veszi körbe a falut. Az összeépített pajták körben védik a falut a széltől, de lehetett városfal szerepe is.

A Bruderhaus szállás két igényesen felújított régi parasztházban összesen 3 lakóegységgel rendelkezik. Az egyik házban két külön bejárattal rendelkező apartmant alakítottunk ki. A Pingala apartman 2-3 főt, az Ida 3-6 főt, tud fogadni. A házat lehet egyben is bérelni. Nagycsaládoknak,közeli jó barátoknak így három szoba, három fürdőszoba, két konyha áll rendelkezésre.
A másik ház (Rádzsa ) -három szoba, két fürdőszoba és tágas konyha-étkező-szükség esetén (a francia ágyak 2 személyes használatával) 9 személy elszállásolására is alkalmas lehet. A szállást előszeretettel foglalják jóga táborok, az apartmanok neve tőlük származik.
A Bruderhaus szállás házai közül a „felső ház”(Ida-Pingala) valamikor a gazdag falu egyik legnagyobb és legszebb portája volt. Egy masszív régi épület helyén épült, a faluban Hilbert házként említik. A lakóépület első felét (az Ida apartmant) az 1960-as években modernizálták. Az eredeti állapot a Pingala apartmanban és a közösségi teremként funkcionáló istállóban csodálható meg.
Az „alsó ház” (Titz ház) (Radzsa) udvari díszítése, fagerendás szobája és beosztása idézi a régi időket. Jóga teremként használt istállója eredeti formában visszaállított, szép cseh- ill. poroszsüveges épület. Érdekesség az udvaron maradt régi szőlőprés, amely védőteteje révén étkezőnek vagy üldögélő helynek is alkalmas.
A Bruderhaus szállás mindkét épületegyüttese műemléki védettséget élvez.

Az udvarok parkosítottak, kialakított parkolóhelyekkel. A házakban van internet, az IDA apartmanban TV is.
Az apartmanok a mindenki által elérhető szabadidős berendezésekkel (közösségi ház, hinta, stb.) kellemes és tartalmas családi nyaralásra adnak lehetőséget.