Modern zarándokszállást alakítottak ki Vöröstón. A Magyar falu program keretében felújított faluház alagsorában elkészült a zarándokszállás is. Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Irodától nyert a település 17 millió forintot a zarándoktáborozáson részt vevő diákok fogadására alkalmas, olcsó szálláshely kialakítására.

A faluház alsó szintjén lévő két régi, lepusztult helyiséget alakították át, itt készült el a modern, tűzhellyel, mosogatógéppel, hűtővel és mosógéppel is felszerelt konyha, illetve a férfi és női mosdók, zuhanyzók. Az új zarándokszálláson felső tagozatos és középiskolás diákokat fogadnak majd a nyári szünetben. A település vásárolt harminc matracot is, így a zarándoklaton részt vevő hálózsákos diákoknak – a vacsora és a reggeli mellett – szállást is biztosítanak egy-egy éjszakára a faluház nagytermében. A zarándokszállást a Vöröstóért Közalapítvány üzemelteti majd. A faluház tetején már üzemel az a napelempark, amely a meleg vizet biztosítja majd a vendégeknek.

A hétnapos és hatéjszakás Vándor Táborokat az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda finanszírozza. Tavaly Tihanytól Pannonhalmáig tartott a zarándoklat útvonala, amelyet 17 csoportban 270 zarándok járt végig. Idén két új útvonallal bővülnek a lehetőségek. A tervek szerint 2021-ben 1000-1500 fő vesz majd részt a három zarándoklaton. Az ország legfrekventáltabb zarándokútján, a Tihanyból induló csoportokat fogadják majd a vöröstói zarándokszálláson.

Érdeklődés és információk:

Fekete-Tracz Gabriella polgármesternél
+36 70 398 65 14
polgarmester@vorosto.hu

A szöveg forrása: https://www.veol.hu/helyi-kozelet/2021/04/modern-zarandokszallastkozparkot-es-jatszoteret-alakitottak-ki-voroston