A kálvária a falu délkeleti szélén emelkedő dombon áll, tőle északra a Barnag felé vezető út másik oldalán található a község temetője. A Kálvária-dombot régebben legelőként használták, így gyakran tettek kárt az építményekben az ott legelő állatok. Az épületegyüttes tájolása É-D-i irányú. Északról lehet megközelíteni egy kapun keresztül (kerítés csak az északi oldalon védi)

A stációk két sorban, fő nézetükkel a tengelyre fordítottan egymással szemben állnak. A 3 méter magas klasszicista stílusú stációk valószínűleg téglából épültek. (Vakolásuk miatt nem állapítható meg pontosan.) Fedőlapjuk kőből készült, kovácsoltvas kereszttel. A stációképeket úgy helyezték el, hogy a keresztutat járó hívő egyik oldalról a másikra keresztben haladjon. A stációk sorát sokszög alaprajzú, kupolás kápolna zárja. Belül az ajtóval szembeni déli falsíkon oltár áll, rajta fa szentségtartó.
Az oltár felett újszerű Piéta képet láthatunk, felette felirat: „Du Königin der Märtyrer Bitt für uns!”. Az oltár alatt helyezkedik el a Szent Sír. Az épület keleti és nyugati oldalán ablakok találhatók, amelyek alá padokat helyeztek el. A kápolna az ünnepeken kívül zárva van.


A Kálvária-dombról és a rajta felállított Golgotáról II. József 1783-85. évi katonai felméréseiből értesülhetünk először. Eszerint „a falutól keletre háromkeresztes kálvária található. Az 1824. és 1846. évi egyházlátogatás szerint bár kápolna és stáció a Kálvárián nincsen, de áll ott öt fakereszt, mind az öt a megfeszített üdvözítőnek képével és még két fakereszt a két latornak képével.” Sajnos a jegyzőkönyv a keresztek elhelyezéséről nem ír bővebben.

A kálvária mai formáját az 1880-as években nyerte el. Népessy Károly helyi plébános 1882-ben jelentette az egyházmegyének, hogy hívei saját költségükön a kálváriát áthelyezték. Az átépített keresztút az 1910-es években már felújításra szorult. 1911-ben tatarozták a stációkat és a kaput, 1916-ban kicserélték a 14 stációképet. A régi, színevesztett faképek helyére festett bádogképeket tettek. (A templomba csupán 1948-ba készítettek – a plébános kérésére és rábeszélésére – keresztutat.) A kápolna mellett álló két keresztet 1944-ben állították fel.

A kálváriát legutóbb 1996-97-ben újították fel, amikor rendbe hozták az építményeket, és a stációkba mázas kerámia domborművek kerültek.